Partners for Life

Duurzaamheid mag anno 2020 geen keuze meer zijn. Het is dé voorwaarde van toekomstbestendig ondernemerschap. Niet alleen duurzaam denken, maar vooral ook duurzaam doen. Daarom hebben we besloten ons hard te maken voor de toekomst van onze branche en daarmee de toekomst van onze maatschappij. Dit alles met een doel - 100% klimaatneutraal opereren in 2025. Dit kunnen we onmogelijk alleen. De komende jaren trekken we samen met onze Partners for Life (opdrachtgevers, leveranciers, duurzaamheidsspecialisten en eigen mensen) op om ons vakgebied duurzaam en veerkrachtig te maken.

Obsession Nico Alsemgeest 0055

Waarom vinden wij het zo belangrijk?

Als evenementenbureau creëren we op grote schaal projecten voor de meest uiteenlopende organisaties. We brengen kleine en grote groepen bij elkaar om een bepaalde boodschap over te brengen. Als strategische eventpartner kijken we verder dan alleen dat ene moment. Wat doet het met onze omgeving? Betrekken we écht iedereen? Als Partners for Live zijn we dan ook Partners for Life. We vinden het belangrijk dat we een bijdrage leveren aan de toekomst en geloven dat dit het moment is om het verschil te maken. Duurzaam is dan ook de nieuwe realiteit. We zijn iedere dag bezig om te kijken hoe we het beter kunnen doen.

Onze visie op duurzaamheid

We zetten de toon voor duurzame zakelijke evenementen

Op het gebied van zakelijke evenementen liggen er grote kansen om duurzaamheid een integraler onderdeel te maken van aanpak, uitgangspunten en keten. Als Partners for Live zetten wij de toon.
Icon 1 1 1 Tekengebied 1

We werken 100% klimaatneutraal in 2025

We hebben onszelf ten doel gesteld om in 2025 100% klimaatneutraal te opereren. Zowel binnen onze eigen organisatie als in samenwerking met onze opdrachtgevers en leveranciers.
Icon 1 2 Tekengebied 1

We ontwikkelen een kompas met 4 duurzaamheidsdoelen

Van de lijst met 17 Sustainable Development Goals voor wereldwijde transformatie, hebben wij vier doelen gekozen die het meest bij ons passen: eerlijk werken, verantwoorde consumptie, klimaatacties en partnerschap.
3 1 Tekengebied 1

We introduceren tastbare alternatieven voor CO2-compensatie

Binnen de hele keten van zakelijke evenementen gaan we de mogelijkheden voor duurzaamheid verkennen en optimaliseren. Dat heeft onder andere betrekking op CO2-uitstoot, de inzet van groene en circulaire energie en meer.
Icon 5 1 Tekengebied 1

We investeren in een eigen voedselbos

Omdat dit voor de Nederlandse markt weinig zichtbaar is, gaan wij een eigen klimaatcompensatieproject opzetten in de vorm van een Voedselbos. Op een stuk grond ergens in Nederland gaan we letterlijk ‘natuur maken’.
Icon 5 2 Tekengebied 1

We zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen

Duurzaamheid gaat wat ons betreft niet alleen over milieuaspecten, maar over maatschappelijk verantwoord ondernemen in brede zin. Een duurzaam evenement is een inclusief evenement.
Icon 6 1 Tekengebied 1

We zijn strategisch partner voor duurzame groei

Duurzaamheid doe je samen. Het is een co-creatie, een partnerschap. Het gaat over kennis delen en het nemen van verantwoordelijkheid. Op alle gebieden voegen wij waarde toe met heldere criteria creatieve oplossingen.
Icon 7 1 Tekengebied 1
30127249 1899663776711018 3271000814360985600 o

Onze groene reis

We houden ervan om een doel voor ogen te hebben. Onze ambitie is dan ook spijkerhard. Klimaatneutraal opereren in 2025. We je nemen je graag mee in onze route. Zie hieronder de route met onze duurzame acties die we samen afleggen tot aan 2025.

Duurzame Timeline DEF

Duurzaamheidstafel

Astrid Warntjes

Corporate communicatie | Lime C / Brainnet

Marleen van Es-Nijhuis

Eventmarketeer | bol.com

Sheila van der Knokke

Corporate Eventmanager | KPN Zakelijke Markt

Catherine Kalamidas

Account Manager Congresses | Rotterdam Partners

Sander van Gelderen

Former Marketing Manager | Usabilla

Claudie de Bie

Manager Events | Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap

Maartje Nelissen

Eindbaas | The Food Line-up

Sander Warmerdam

Algemeen Directeur | Solid Rental

Rob van der Rijt

Oprichter | Klimaatplein.com

Eveline van Beekhuizen

Voorzitter Duurzaamheidscommissie Obsession

Gerben Plasmeijer

Algemeen Directeur | Obsession

Jan Liebregts

Operationeel Manager | Obsession

Marijke de Wit

Plannenmaker | Obsession
   

Duurzame kennis die we graag delen