World Justice Forum 2022

Vraag

Het World Justice Project is een organisatie die zich inzet voor de wereldwijde bevordering van de rechtsstaat. De organisatie kan dit niet alleen en daarom roept zij het World Justice Forum bijeen, een evenement waar beleidsmakers, advocaten, experts en donoren uit meer dan 100 landen samenkomen om inzichten te delen, strategieën te verkennen en oplossingen te vinden om gerechtigheid in de wereld te verbeteren. Voor de tweede keer hadden we de kans om dit evenement te organiseren. Dit jaar richtte het Forum zich op het behalen van drie doelstellingen: toegang tot de rechter, anti-corruptie & open overheid, en gelijke rechten & non-discriminatie.

Resultaat

Het World Justice Forum vond plaats in het World Forum in Den Haag. Het was de eerste keer dat het evenementformaat hybride was. Op deze manier konden sprekers en deelnemers die niet de mogelijkheid hadden om fysiek aanwezig te zijn in Den Haag toch deel uitmaken van het evenement, waardoor het World Justice Forum nog inclusiever wordt. Het evenement bestond uit een programma van 3-5 dagen, waarin de aanwezigen zich verenigden onder het thema "Bouwen aan meer rechtvaardige gemeenschappen". Het begon op de eerste dag met het diagnosticeren van uitdagingen; op dag twee werden opkomende oplossingen gepresenteerd; en dag drie was gericht op het vormgeven van de komende actieagenda. Op het programma stonden 9 plenaire sessies, 38 interactieve werksessies, 6 World Justice Challenge showcases en 12 side events. Het evenement had meer dan 200 sprekers die online, on-site en hybride spraken. Meerdere sessies waren vertaald en beschikbaar in 5 talen. Het evenement werd ter plaatse bijgewoond door een recordaantal van 765 mensenrechtenambassadeurs, en ongeveer 440 mensen namen online deel, afkomstig uit ten minste 116 verschillende landen.

Ted Piccone, Chief Engagement Officer van het World Justice Project: “We hadden het geluk dat het team van Obsession aan onze zijde stond voor onze allereerste hybride internationale conferentie in Den Haag. Ze hebben ons bij elke stap begeleid bij het aanpakken van verschillende complexe problemen, variërend van COVID-testprotocollen tot vertalingen in vreemde talen. Toen we hindernissen tegenkwamen, boden ze snel advies en oplossingen voor deze problemen. Uiteindelijk hebben we onze verwachtingen overtroffen qua opkomst en omzet. We bevelen hun diensten ten zeerste aan.”