Onze reis naar duurzame evenementen

Duurzaamheid mag tegenwoordig geen keuze meer zijn. Het is dé voorwaarde van toekomstbestendig ondernemerschap. Niet alleen duurzaam denken, maar vooral ook duurzaam doen. Daarom hebben we besloten ons hard te maken voor de toekomst van de evenementenbranche en daarmee de toekomst van onze maatschappij. Dit alles met een doel – intern opereren wij 100% klimaatneutraal in 2025 en daarnaast organiseren wij in 2030 al onze events 100% klimaatneutraal. Dit kunnen we onmogelijk alleen. De komende jaren trekken we samen met onze Partners for Live (opdrachtgevers, leveranciers, duurzaamheidsspecialisten en eigen mensen) op om ons vakgebied duurzaam en veerkrachtig te maken.

Waarom vinden wij het zo belangrijk?

Als evenementenbureau creëren we op grote schaal projecten voor de meest uiteenlopende organisaties. We brengen kleine en grote groepen bij elkaar om een bepaalde boodschap over te brengen. Als strategische eventpartner kijken we verder dan alleen dat ene moment. Wat doet het met onze omgeving? Betrekken we écht iedereen? We vinden het belangrijk dat we een bijdrage leveren aan de toekomst en geloven dat dit het moment is om het verschil te maken. Duurzaam is dan ook de nieuwe realiteit. We zijn iedere dag bezig om te kijken hoe we het beter kunnen doen.

   

Duurzame houvast

Onze reis

We houden ervan om een doel voor ogen te hebben. Onze ambitie is dan ook spijkerhard. Intern willen we 100% klimaatneutraal opereren in 2025 én dat geldt in 2030 ook voor al onze evenementen. Daarmee worden we het duurzaamste evenementenbureau van Nederland.
We nemen je graag mee tijdens onze reis naar duurzame evenementen. Zie hieronder de route met onze duurzame acties die we samen afleggen tot aan 2025.

2020 2025

Start groene reis

1 jan. 2020

Lid van Klimaatplein

Samenwerking Klimaatplein voor onze doelen
1 mei 2020

Duurzaamheidkompas samengesteld

4 Sustainable Development Goals
22 jun. 2020

Start interne organisatie klimaatneutraal

Nulmeting CO2-voetafdruk gemaakt
25 jun. 2020

Obsession Dialogues

6 inzichten voor een duurzame toekomst
10 sep. 2020

Duurzaamheidstafel

7 actiepunten besproken voor verduurzamen events
28 okt. 2020

CO2-voetafdruk

Reductie van 40%
29 jan. 2021

Checklist duurzaamheid

Mogelijkheden voor duurzaam event
1 feb. 2021

Eigen CO2-Calculator

Bereken de CO2-uitstoot van je eigen event
7 jun. 2021

Duurzaamheidspilot met JDE Professional

Duurzaamheidschecklist uitvoerig getest
21 jan. 2022

Duurzaamheids video

Onze duurzame aanpak in beeld
29 aug. 2022

CO2-footprint van je event berekenen? Gebruik onze handige calculator.

Obsession vindt het belangrijk om je inzicht te bieden in de CO2-footprint van een evenement. Daarom kun je met deze handige calculator een globale indruk krijgen van jouw footprint.

Onze duurzame aanpak in beeld.

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Duurzamer evenementen organiseren? Dit is waar we staan. from Obsession on Vimeo.