Ons kompas voor duurzaam ondernemen

Vorig jaar zijn wij gestart aan onze duurzame reis om de zakelijke evenementenbranche duurzamer en klimaatneutraal te maken. Bij een reis hoort een kompas en daarvoor nemen wij de klimaatdoelen van de Verenigde Naties, de Sustainable Development Goals (SDG), als uitgangspunt. Van de lijst met 17 SDG’s voor wereldwijde transformatie, hebben wij vier doelen gekozen die het meest bij ons passen. Wat deze SDG's precies voor ons inhouden en hoe wij willen bijdragen aan het behalen van deze doelen lees je hier.

SDG linkedin V01 220621 NL Tekengebied 1

SDG #8 Waardig werk en Economische groei

Bevorder aanhoudende, inclusieve, en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen

Dit doel geeft inzichten om ons als organisatie in te zetten voor social return. We willen werkgelegenheid aanbieden op onze evenementen, en op kantoor, aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kan in de vorm van een stageplek, algemene werkzaamheden op kantoor, voorbereiding van productie of catering op locatie. Ook onderzoeken we de mogelijkheid om samenwerkingen aan te gaan met een sociaal maatschappelijk initiatief om ook op grotere schaal bij te dragen aan deze SDG.

SDG # 12 Verantwoorde consumptie en productie

Verzeker duurzame consumptie-, en productiepatronen

Deze SDG geeft ons duidelijke handvatten om zowel intern als extern veranderingen door te voeren. Dit kan betrekking hebben op ons eigen vervoer en energieverbruik. Ook kijken we hoe we ons eigen personeel zoveel mogelijk kunnen motiveren om een duurzame levensstijl op te bouwen. Daarnaast zijn we op ons kantoor ook bezig met gezonde voeding, duurzame energie en scheiden we al ons afval.

Extern is dit ook een belangrijke SDG voor ons. Net zoals intern kijken we naar afvalscheiding, biologische of vegetarische catering en groene energie. Extern gaan we hierover natuurlijk over in gesprek met onze opdrachtgevers. Daarom is er een checklist ontwikkeld die we samen met hen kunnen doorlopen tijdens het opzetten en organiseren van een event. Op deze manier maken we de duurzame mogelijkheden overzichtelijk. Ook krijgen opdrachtgevers te zien hoeveel zij zouden moeten compenseren om het event klimaatneutraal te maken. Zo willen we de zorgen van het uitzoeken van duurzame alternatieven uit handen nemen van onze opdrachtgevers. Benieuwd naar onze checklist? Neem contact met ons op.

SDG linkedin V01 220621 NL 02
SDG linkedin V01 220621 NL 03

SDG #13 Klimaatactie

Neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden

Intern richten we ons op educatie binnen het team op het gebied van duurzame processen. Op deze manier kan ons team de duurzame gedachte ook overbrengen bij onze partners. Daarnaast onderzoeken we duurzame opties voor leveranciers en locaties. De volgende stap is om bewustwording bij onze partners en leveranciers te creëren op het gebied van duurzaam organiseren. Ons doel is namelijk om in 2030 al onze events 100% klimaatneutraal te organiseren en dat doen we natuurlijk samen met onze partners. Ook staat er een CO2-compensatieproject op de planning voor Obsession. Op die manier willen we actief bijdragen aan het terugdringen van klimaatverandering.

SDG #17 Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Versterk de implementatiemiddelen en revitaliseer het wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling

Hiervoor gaan wij actief op zoek naar kennispartners op het gebied van duurzaam ondernemen. We zijn op dit moment verbonden met het Klimaatplein. Zij helpen ons op weg naar een klimaatneutrale toekomst. Samen met het Klimaatplein hebben wij ons doel opgesteld: ‘Intern opereren wij 100% klimaatneutraal in 2025 en daarnaast organiseren wij in 2030 al onze events 100% klimaatneutraal.''

In samenwerking met het Klimaatplein hebben wij onze CO2-calculator gecreëerd. Hier is het mogelijk om kosteloos de CO2-uitstoot van jouw event te berekenen. Daarnaast krijg je ook te zien wat ervoor nodig is om de uitstoot te compenseren. Uiteraard willen wij ook graag met jou in gesprek gaan om mogelijkheden te bespreken om in de toekomst een duurzamer event te organiseren. Neem daarvoor contact met ons op.

SDG linkedin V01 220621 NL 04