Concept & Creatie

Creatieve evenementen zijn dé manier om mensen bij elkaar te brengen, te mobiliseren en te inspireren. Een bijeenkomst is een unieke kans om te verbinden en impact te maken. Met een ijzersterk event concept zorg je ervoor dat deze positieve uitwerking van jouw evenement verder reikt dan de dag zelf. Obsession zorgt ervoor dat de conceptontwikkeling evenementen naadloos aansluit op jouw doelgroep en doelstelling, liefst ondersteund door effectieve communicatie en een vlekkeloze organisatie.

  

Evenement concepting met baanbrekend resultaat

Na het formuleren van een doelstelling, een brainstorm en eventueel het uitwerken van een event strategie is het bij event concept & creatie tijd voor de creatieve vertaling van de doelstellingen. In deze fase van het organisatieproces geven we antwoord op de vraag: hoe ga jij jouw evenement vormgeven? Denk aan de ontwikkeling van een thema met bijbehorende pay-off, communicatie (tone of voice, beeld, identiteit) en aanpak.

Obsession Xlonnekenoordeloos 4
01

Event brainstorm

Heb je inspiratie nodig om jouw creativiteit een boost te geven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of het nu om een jong of een gevestigd bedrijf gaat en of je nu werkzaam bent in een corporate omgeving of bij de overheid: Obsession biedt altijd vernieuwende conceptontwikkeling voor evenementen om jouw doelstellingen te behalen. We blijven daarbij dichtbij jouw huidige identiteit en de doelgroep, en inspireren je met nieuwe creatieve mogelijkheden om jouw evenement in te richten. Hoe? Tijdens een creatieve event brainstormsessie helpen we je om een nieuwe kijk op jouw uitdagingen en bedrijfsdoelen te vormen, je format op de schop te nemen of jouw evenement een creatieve opfrisbeurt te geven, zodat je jouw doelen nog sneller behaalt.

Lees meer over event brainstorm
02

Werkvormensessie

Door het creatief inzetten van diverse werkvormen waaronder Fishbowl, Theater, Scenario Based Discussions, Hackathons, brainstorms en discussiegroepen zorgen we ervoor dat de bezoekers van je evenement op een plezierige manier betrokken blijven. Obsession organiseert speciale werkvormensessies om samen met jou de meest geschikte werkvormen voor jouw evenement te kiezen. Daarmee halen zowel bezoekers als jij als organisator uiteindelijk het maximale uit de bijeenkomst, die van begin tot het eind boeiend blijft.

Lees meer over werkvormensessie
03

Concept creatie

Het evenementenlandschap is constant in beweging. Door de huidige maatschappelijke ontwikkelingen moeten bedrijven zowel online als offline creatieve oplossingen bedenken om met hun mensen in contact te blijven. Echt de verbinding aan kunnen gaan is cruciaal voor het resultaat, maar door de hogere verwachtingen en afnemende aandachtsspanne des te moeilijker. Beide uitdagingen vragen om creatieve oplossingen: evenement concepting die de doelgroep prikkelt, inspireert en motiveert. Het vraagt om creatieve evenementen waarmee je de aandacht trekt én vasthoudt. Obsession is expert in conceptontwikkeling evenementen en helpt jou aan een ijzersterk event concept.

Lees meer over concept creatie