Strategie & Advies

Obsession is jouw partner op het gebied van evenementen én communicatie. Met strategie, advies en creatie zorgen we voor evenementen die impact maken en jouw bedrijf duurzaam laten groeien. Met onze strategische denkwijze, creatieve oplossingen en organisatietalent zijn wij een veelzijdige partner die niet alleen de gehele regie van jouw evenement op zich neemt, maar verder denkt en adviseert op het gebied van strategie en inhoud. Denk aan de uitwerking van een volledige eventstrategie, het uitvoeren van een werkvormensessie of het opzetten van een doelgroeponderzoek alvorens je de opzet van het evenement bepaald.

Foto Fleur en Marijke 2 Tekengebied 1

Eventstrategie

Bij Obsession regisseren we evenementen die verder reiken dan de dag zelf. Wij gaan voor langdurige impact met blijvende resultaten. Wij begrijpen dat een evenement geen eenmalige bijeenkomst is, maar een belangrijk onderdeel van de marketing- en communicatiestrategie. Wij zien jouw evenementen als strategische middelen om jouw bedrijfsdoelen te behalen en jouw bedrijf te laten groeien. Daarvoor is het belangrijk dat je de juiste boodschap overbrengt met doeltreffende communicatie en design, net als een passend programma en een vlekkeloze organisatie. Allemaal aspecten die Obsession voor haar rekening neemt. Dit maken we mogelijk door strategisch mee te denken en te adviseren. We helpen je inzichtelijk te krijgen in hoeverre events binnen jouw marketing- en communicatiestrategie passen. Lees meer over onze aanpak.

Event design

Onze strategische creatievelingen weten voor elke gelegenheid een verrassend en doeltreffend evenement te ontwerpen. Of het nu gaat om een intern evenement, productpresentatie, teambuilding, open dag of een presentatie: wij zorgen ervoor dat jouw evenement net even anders is. Beter, interactiever en doeltreffender. Door onze ervaring met evenementen voor zowel het bedrijfsleven als de overheid, voelen wij ons in veel markten thuis en kennen we de behoeften van verschillende doelgroepen. Bovendien kunnen wij met zowel live events als digitale- en hybride evenementen uit de voeten.

Werkvormensessie

Door het kiezen van de juiste werkvorm zorg je ervoor dat de deelnemers gedurende het hele evenement betrokken blijven. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers aan een live evenement een aandachtsspanne hebben van ongeveer 30 minuten. Voor een online blokje content is dit nog geen 10 minuten! Door het creatief inzetten van diverse werkvormen - waaronder pitches, lopende gesprekken, brainstorms en discussiegroepen zorgen we ervoor dat de aanwezigen op een plezierige manier met hun aandacht bij het evenement blijven. Zo halen zowel bezoekers als de organisatie het maximale uit de bijeenkomst, die van het begin tot het eind boeiend blijft.

Doelgroeponderzoek

Een evenement organiseren doe je met een reden. Inzicht in je doelgroep is daarom essentieel. Maar wellicht heb je onvoldoende grip op diens behoeften. Een doelgroeponderzoek is de opmaat naar een succesvol evenement. Welke pijnpunten ervaart mijn doelgroep? Wat is de juiste periode om mijn evenement te organiseren? Welke informatiebehoefte heeft mijn doelgroep? Op welke communicatiekanalen zijn ze actief? Het zijn allemaal inzichten die het ontwerpen van een event eenvoudiger maken. Aan de hand van deze inzichten ontwikkelen we een ijkpersoon die gedurende het eventdesign-proces centraal staat. Lees meer over onze werkwijze.