Amels 80 Digital World Premiere

Vraag

Amels’ superjachten worden gemaakt door Damen Yachting. In voorjaar 2022 moest er een nieuw kopstuk geïntroduceerd worden: de Amels 80. Dit eerste superjacht van de nieuwe Amels Limited Editions is al in de maak, maar staat gepland voor levering in 2025. Om de wereld nu al kennis te laten maken met de Amels 80, werd bij ons de vraag neergelegd om een concept te ontwikkelen voor de lancering van dit nieuwste lid van de Amels familie. Maar hoe doe je dat als er nog niets tastbaars tentoon te stellen is? In co-creatie met Damen Yachting zijn wij de uitdaging aangegaan om in deze onzekere tijd een concept te ontwikkelen waardoor de Amels 80 nog weken tot maanden zou blijven hangen in het hoofd van de online bezoeker. Daarbij moest rekening gehouden worden met de verschillende doelgroepen: VVIP’s, relevante vakpers en de wereldwijde jachtfanaat.

Resultaat

Het ontwikkelen van schepen zit al generatieslang diepgeworteld in het DNA van Amels en de familie Damen. En net zoals hun geschiedenis blijft de bouw van superjachten zich evolueren. Op 31 maart maakte het jacht haar debuut via de 'Digital World Premiere Amels 80’. De introductie vond plaats in drie delen met als leidraad: Evolution is in our Nature. Aan het begin van de avond ontvingen wij online een zeer select gezelschap aan VVIP’s. In een tafelgesprek werden Rose Damen (Managing Director en derde generatie jachtbouwer), Espen Oino (Exterior Designer) en Paul Costerus (Interior Designer bij Sinot) door presentatrice Immy Barclay meegenomen in de ontwikkeling van de Amels 80. Deze VVIP tafelsetting was besloten en privé en kon alleen worden bijgewoond door een exclusieve uitnodiging. Door een informele setting te combineren met de optie om live vragen in te sturen, hadden deze genodigden als het ware het gevoel aan tafel te kunnen aanschuiven. Na afloop van het tafelgesprek gaf Rose Damen het startsein voor de officiële introductie van de Amels 80. Dit gedeelte was door de hele industrie en Amels fans wereldwijd te bekijken. Om de kijker een goed beeld te geven hoe de Amels 80 er in 2025 uit komt te zien, is er een piepschuim schaalmodel ontwikkeld die het middelpunt van de show werd. Dit schaalmodel was 1:10, dat wil zeggen 8-meter breed, en daarmee een unieke keuze voor de industrie! Door het gebruik van videomapping kwam het nieuwe superjacht tot leven. Ook de natuurlijke evolutionaire elementen die de inspiratie vormden voor de ontwikkeling van de Amels 80, kregen een plekje in de show via verschillende videoprojecties en moderne dans. Na afloop van de show werd het digitale publiek bedankt en vond er een besloten Q&A voor de vakpers plaats.

De Digital World Premiere van de Amels 80 werd bekroond met 7x goud en 1x zilver tijdens de BEA World, Gouden Giraffe en Eventex Awards.