Wereldreis door eigen stad 2024

Vraag
Den Haag is een van Nederlands meest diverse steden als het gaat om cultuur en religie. Om deze diversiteit te erkennen en culturen samen te brengen, organiseert de Gemeente Den Haag ieder jaar de Wereldreis door eigen stad. De Wereldreis vindt plaats in het kader van de internationale dag tegen racisme. Voor Obsession was dit de vijfde keer dat wij in co-creatie met de Gemeente Den Haag de Wereldreis door eigen stad organiseerden.

Resultaat
Dit jaar koos de Gemeente Den Haag voor een andere aanpak. Een week lang vonden er verschillende evenementen plaats door de hele stad om op deze manier verschillende doelgroepen te bereiken. De week omvatte onder meer de opening van een indrukwekkende tentoonstelling die zich focuste op de geschiedenis van racisme, stereotypering en de reacties hierop. Er was ook een symposium met boeiende sprekers zoals Danielle Zawadi en Naomi Antonius, een dansvoorstelling en diverse interessante workshops. Daarnaast was er een kinderprogramma, waarbij kinderen konden rolschaatsen op wereldmuziek.
De afsluiter van deze week was de Wereldreis door eigen stad zoals we deze kennen, waarbij verschillende culturele en religieuze instellingen hun deuren openden. Bezoekers hadden de mogelijkheid hun eigen reis samen te stellen, binnen te treden in een andere wereld en zich te laten inspireren. De organisaties die hun deuren openden, boden een divers palet aan activiteiten, zoals wereldse proeverijen, toneelworkshops en rondleidingen. Daarnaast waren er verschillende wandelingen door de stad. De Wereldreis door eigen stad was een fijne co-creatie tussen Gemeente Den Haag en Obsession, waarbij de Gemeente de activiteiten doordeweeks organiseerde en Obsession verantwoordelijk was voor de organisatie van de Wereldreis door eigen stad op zaterdag 23 maart.