Virtueel evenement

Het evenementenlandschap zal door COVID-19 nooit meer hetzelfde zijn. Op korte termijn als gevolg van alle maatregelen, maar ook op lange termijn voorzien wij veranderingen. Corona daagt iedereen uit anders naar zijn werkwijze en footprint te kijken. Wat kan er virtueel plaatsvinden en wat vraagt om een live ontmoeting? Het nieuwe normaal zal bestaan uit een combinatie van live en online evenementvormen.

De noodzaak om elkaar te ontmoeten is misschien wel belangrijk dan ooit tevoren. Bedrijven en organisaties willen en moeten contact houden met hun medewerkers, leveranciers, klanten en stakeholders. Dit is dan ook het moment om kennis te maken met de mogelijkheden van virtuele evenementen, om ondanks alles toch je bereik te vergroten, in contact te komen met je doelgroepen en doelstellingen op nieuwe manieren te verwezenlijken. De vraag wat wil jij bereiken? blijft daarbij onveranderd het uitgangspunt.

Virtual Event Studio

Virtuele event omgeving met live interactie

Ga je voor interactie én beleving? Dan kunnen we een virtuele eventomgeving voor je opzetten. Deze oplossing creëert een offline beleving, maar dan digitaal. Dat bereiken we door het faciliteren van live interactie en het inrichten van een LED-podium, waarop de host en sprekers presenteren binnen een augmented reality decor. Door de live interactie kunnen mensen uit het online publiek individueel worden gestreamd op het scherm achter de spreker. Dit stelt de presentator in staat om vragen te beantwoorden en face-to-face gesprekken te voeren.

Virtueel publiek zichtbaar voor iedereen

Om het live gevoel verder te versterken, is het mogelijk mensen uit te nodigen die zich als virtueel publiek kunnen aansluiten bij het event. Ze worden als videominiaturen voor het podium in de livestream verzameld en op een groot projectiescherm in de studio getoond, zodat de presentator kan zien wie er online is. Ook de deelnemers zijn in staat om het volledige publiek te zien, net zoals bij een fysiek evenement.

Virtual Event Studio 4

Een virtueel event voor jouw organisatie?

Evenementen zijn en blijven maatwerk. Daarom gaan we graag het gesprek aan om de mogelijkheden van een virtueel event voor jouw organisatie te verkennen. Dat kan persoonlijk met inachtneming van de RIVM-richtlijnen of via een video-call.

Obsession TV | Digitale en Hybride events

Accepteer onze cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.