De ontmoeting blijft, het podium verschuift

Met de laatste persconferentie van de premier nog helder op het netvlies, wordt duidelijk dat Covid-19 de wereld voorlopig in de ban houdt. Het landschap van zakelijke evenementen lijkt daarmee voorgoed veranderd. Impactvol, zeker. Desastreus, niet per se. Deze tijd doet meer dan ooit een beroep op ieders creativiteit en veerkracht. Er is behoefte aan visie én daadkracht. Laten dat nou onze belangrijkste kernwaarden zijn.

  
Corona-crisis vraagt om visie én daadkracht

Op dit moment verkennen we bevlogen en pragmatisch een aantal scenario’s en schetsen we een beeld hoe bedrijven met elkaar door en vóórbij de crisis kunnen komen. Dat begint met het uitgangspunt dat de ontmoeting blijft: organisaties willen en moeten contact houden met hun medewerkers, leveranciers, klanten en stakeholders.

Behoefte aan verbinding

De behoefte aan verbinding en co-creatie is groot. Alleen samen komen we hier doorheen. En verder, want als Partners for Live zijn we altijd bezig met duurzame groei en hoe je dat mogelijk kunt maken. Creatieve oplossingen bedenken zodanig dat doelstellingen behaald worden en jouw boodschap raakt, overtuigt en samenbrengt. Aan die behoefte en aan onze aanpak verandert niets, alleen het podium verschuift. Letterlijk. In plaats van dat mensen naar een eventlocatie komen, brengen wij het digitale podium naar de mensen toe.

Appathon voor het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn & Sport

Hoe krachtig LIVE online kan zijn bleek onlangs tijdens de appathon van het ministerie van VWS. Wij faciliteerde een podium waar zeven partijen hun voorstel voor een Corona-app konden presenteren. Er keken 95.000 mensen naar de livestream en we hebben 800 vragen opgehaald! Ook voor The Hague Marketing gaan we tien online events organiseren voor klanten en partners en met een grote farmaceut gaan we een digitaliseringsslag maken om medewerkers te kunnen blijven informeren en samenbrengen.

Donatelle_Appathon
  
Nieuwe normaal

Corona schudt ook wakker en daagt iedereen uit anders naar zijn werkwijze en footprint te kijken. Zoals ik het zie, wordt hybride de nieuwe normaal. Een internationale conferentie kunnen wij ook prima online hosten. Dat boden we vaak al aan, maar de urgentie is er nu ook om online een volwaardig, kwalitatief en impactvol onderdeel van een event te laten zijn. Obsession is er klaar voor. We maken in rap tempo de omschakeling en verbreden waar nodig. Binnen ons team van professionals hebben wij een Digital Event Officer aangesteld, die helemaal toegewijd is om te sparren over de online mogelijkheden voor jouw organisatie. Dat gesprek zal nog steeds starten met: wat wil jij bereiken? (Denk hierbij ook eens aan een virtueel evenement.) Want in een wereld die volop in verandering is, is het fijn als sommige dingen ook vertrouwd blijven.

Grenzen verleggen

Wij houden wel van een uitdaging. Dus kom maar op met je vragen. Wij denken graag met je mee en kijken verder. Hybride betekent dat de grens opschuift. Er moet een nieuwe balans komen tussen online en offline, zakelijk en privé. Laten we deze tijd gebruiken om die samen te creëren!